ZIEN in de klas
Locatie:
Maarssen bekijk op kaart

ZIEN in de klas

Vanaf januari 2018 kunnen leerlingen uit Breda eo, waarbij vermoedens van ernstige dyslexie bestaan, aangemeld worden bij ZIEN in de klas! Leerlingen kunnen bij ons terecht voor zowel diagnostiek als behandeling van ernstige dyslexie. Beiden worden door ZIEN in de klas op de eigen school uitgevoerd. Bij vermoedens van ernstige dyslexie, kan de leerling aangemeld worden voor dyslexieonderzoek. Op onze website staat beschreven welke gegevens wij nodig hebben. Bij vragen kan contact opgenomen worden met onze office-medewerker. Na ontvangst van de gegevens wordt het dossier gescreend om te bepalen of de leerling in aanmerking komt voor vergoede diagnostiek. Als de diagnose EED gesteld wordt, komt het kind in aanmerking voor behandeling. Bij drie of meer leerlingen met EED kan de school in aanmerking komen om behandellocatie te worden. Er wordt, indien geen behandeling op eigen school mogelijk is, bekeken of de leerling op een school in de buurt kan starten.

ZIEN in de Klas werkt in de dyslexiebehandelingen met de methode Leren Lukt. In deze methode leert de leerling klanken koppelen aan kleuren en/of symbolen. Naast spelling zit het woord- en tekstlezen verweven in de methode.

Speerpunten van onze methodiek zijn:

* zo goed mogelijk aansluiten op hetgeen in de klas wordt geleerd.

* duidelijke insteek op samenwerking tussen ouders, leraren, behandelaren en leerlingen. Ieder behandeltraject begint met een startgesprek met alle betrokkenen. In dit gesprek wordt samen een behandelcontract getekend.

* Eigenaarschap van de leerling staat centraal. Hiervoor worden technieken zoals de schaalvraag ingezet.

* Storm de Schipper, Stijn Kapitein, Kaatje Piraatje en Tim Tim nemen de leerlingen mee door het mysterieuze dyslexieland. Leerlingen maken gebruik van de spellingboei en een spellingkompas. Ze krijgen een persoonlijk paspoort en een schatkaart waarin hun vooruitgang zichtbaar wordt gemaakt.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Diensten Kinder en jeugd Psycholoog NIP
Bedient Flevoland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland
Gecontracteerde productcodes:
Productcodes
  • Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) (traject)
  • Met verwijzing
  • 54D01: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Diagnose
  • 54D02: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Behandeling

Locaties

Diensten van ZIEN in de klas zijn beschikbaar op de volgende locaties:

Maarssen
Straatweg 2a
3604BB  Maarssen
 Beschrijving
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen

Straatweg 2a
3604BB 

Maarssen

  Beschrijving
 Website
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen


Meer locaties