Speltherapie
Locatie:

Speltherapie

Als beeldend therapeut en pedagoog help ik kinderen en jongeren, die vastlopen door vervelende gebeurtenissen en nare gevoelens die niet weggaan. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, een scheiding, een ziekenhuisopname of pesten op school. Of maakt u zich zorgen om angsten, boosheid, onrust, teruggetrokken gedrag, hooggevoeligheid, verdriet? Elk kind of jongere zie ik als individu. Wat speelt er specifiek bij dit kind? Samen gaan we kijken: wie ben jij? En hoe kan ik jou helpen. Dat doen we spelenderwijs, via spel, tekeningen of andere creatieve uitingen. Als een kind niet wil of kan praten, ‘spreken’ zijn beelden. Omdat deze persoonlijke aanpak maatwerk is kan het in zoveel gevallen de oplossing zijn.

Mijn praktijk aan huis is een heel bewuste keuze: in een fijne huiselijke, rustige omgeving is het nog gemakkelijker om echt contact te krijgen en samen stappen te maken.

In het algemeen staat bij jonge kinderen het spel centraal. Maar er wordt ook veel gewerkt met verhalen en tekeningen. Bij oudere kinderen (vanaf middelbare schoolleeftijd) is de werkwijze meer gericht op het gesprek (coaching). Er is ruimte voor allerlei creatieve uitingsvormen.

Werkwijze:
Op basis van het eerste oudergesprek (anamnese) en de observatie van het kind (in 4-6 sessies) wordt de specifieke problematiek vastgesteld en het plan voor therapie besproken. Soms blijkt dat een andere manier van aandacht of andere accenten in de opvoeding voldoende is om het kind te helpen. Of er wordt besloten een therapeutisch proces op te starten. Het therapietraject wordt afgesloten met een gesprek met de ouders. Er worden concrete tips en adviezen voor de toekomst meegegeven.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Diensten Kindertherapeut, Pedagoog en Vaktherapeut
Bedient Noord-Brabant
Gecontracteerde productcodes:
Productcodes
  • Ontwikkelingsproblematiek en (licht) verstandelijke beperking
  • Met verwijzing
  • 45A65: Vaktherapie

Locaties

Diensten van Speltherapie zijn beschikbaar op de volgende locaties:

Breda
Bavelselaan  182
4834TG  Breda
 Beschrijving
06 28968522
Bereikbaar: werkdagen

Producten en diensten

speltherapie

Bavelselaan  182
4834TG 

Breda

  Beschrijving
 Website
06 28968522
Bereikbaar: werkdagen


Meer locaties