ZIEN in de klas
ZIEN in de klas
  Met verwijzing 
Productcodes:
Onbekend
Locatie:
Maarssen

Straatweg 2
3604BB 

Maarssen
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen

ZIEN in de klas

Vanaf januari 2018 kunnen leerlingen uit Breda eo, waarbij vermoedens van ernstige dyslexie bestaan, aangemeld worden bij ZIEN in de klas! Leerlingen kunnen bij ons terecht voor zowel diagnostiek als behandeling van ernstige dyslexie. Beiden worden door ZIEN in de klas op de eigen school uitgevoerd. Bij vermoedens van ernstige dyslexie, kan de leerling aangemeld worden voor dyslexieonderzoek. Op onze website staat beschreven welke gegevens wij nodig hebben. Bij vragen kan contact opgenomen worden met onze office-medewerker. Na ontvangst van de gegevens wordt het dossier gescreend om te bepalen of de leerling in aanmerking komt voor vergoede diagnostiek. Als de diagnose EED gesteld wordt, komt het kind in aanmerking voor behandeling. Bij drie of meer leerlingen met EED kan de school in aanmerking komen om behandellocatie te worden. Er wordt, indien geen behandeling op eigen school mogelijk is, bekeken of de leerling op een school in de buurt kan starten.

ZIEN in de Klas werkt in de dyslexiebehandelingen met de methode Leren Lukt. In deze methode leert de leerling klanken koppelen aan kleuren en/of symbolen. Naast spelling zit het woord- en tekstlezen verweven in de methode.

Speerpunten van onze methodiek zijn:

* zo goed mogelijk aansluiten op hetgeen in de klas wordt geleerd.

* duidelijke insteek op samenwerking tussen ouders, leraren, behandelaren en leerlingen. Ieder behandeltraject begint met een startgesprek met alle betrokkenen. In dit gesprek wordt samen een behandelcontract getekend.

* Eigenaarschap van de leerling staat centraal. Hiervoor worden technieken zoals de schaalvraag ingezet.

* Storm de Schipper, Stijn Kapitein, Kaatje Piraatje en Tim Tim nemen de leerlingen mee door het mysterieuze dyslexieland. Leerlingen maken gebruik van de spellingboei en een spellingkompas. Ze krijgen een persoonlijk paspoort en een schatkaart waarin hun vooruitgang zichtbaar wordt gemaakt.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

Specificaties

KvK 51694697
AGB WMO  94057555
AGB Jeugd  94057555
Telefoonnummer 0302437682
Website  Website
Aantal werknemers
10-100

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:

Maarssen (Straatweg)
Straatweg 2 a
3604BB Maarssen
 Beschrijving
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving