MWK Hulpverlening en Ondersteuning op Maat
MWK Hulpverlening en Ondersteuning op Maat
  Met verwijzing 
Productcodes:
Onbekend
Locaties:
Onbekend

MWK Hulpverlening en Ondersteuning op Maat

U kunt bij MWK terecht voor individuele begeleiding, gezinsbegeleiding en groepstrainingen voor kinderen, pubers en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Deze begeleiding wordt gegeven aan kinderen met stempels en zonder stempels. Hierbij kan men denken aan sociale, emotionele en psychische problemen, stoornissen en weerbaarheid- en agressieproblematiek. Het vergroten van het zelfvertrouwen staat centraal, zodat het kind of de jongere stevig in zijn schoenen leert te staan.

MWK staat voor "Moeten, Willen en Kunnen":  "je hebt moeten, willen en kunnen". Als ik iets moet dan zou ik het kunnen, maar dat zegt niet dat ik het zou willen. Als ik iets wil dan zou ik het doen, omdat ik weet dat ik het kan". Ofwel, waar een wil is, is een weg en daar gelooft MWK zeker in.  De overtuiging is dat deze drie kernwoorden ook voor hulpvragers geldt. Hoe de hulpvraag ook luidt, je hebt altijd met deze drie kernwoorden te maken. 

MWK doet dit door middel van:

  • Oplossingsgerichte gesprekken (en tekeningen);
  • Vechtsport als hoofdsport (taekwondo en kickboksen);
  • Andere sporten wanneer vechtsport niet aansluit bij het kind of de jongere;
  • Sportspellen met weerbaarheid en agressieregulatie als doel;
  • Creatieve sociaal pedagogische spellen met uiteenlopende doelen;
  • vanaf april 2020 Brain Blocks 

De begeleiding wordt in de eerste instantie in Oosterhout gegeven. Indien mogelijk en nodig komt MWK ook bij u en uw kind thuis en sluit zij aan bij schoolgesprekken en/of andere belangrijke betrokkenen.

MWK Hulpverlening is dus een mix van het aanbieden van sportactiviteiten (voorkeur vechtsport, mits deze aansluit), afwisselend met gesprekken. Tijdens het sporten staan onderwerpen als weerbaarheid, schoolproblemen, schoolsuccessen, zelfvertrouwen, emotieregulatie, omgaan met driftbuien etc. centraal. Er wordt ondersteuning geleverd en bekeken wat er op dat moment nodig is. Soms is dit een gesprek, soms een uitlaatklep en soms beide. Sport en actief bezig zijn vormt een middel voor kinderen en jongeren om te leren dat het goed is om je gevoel te uiten. Sport stimuleert ook de uiting van gevoelens. Onbewust kunnen negatieve en positieve gevoelens door sport opgewekt (getriggerd) worden. Hierdoor ontstaan er situaties die bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Daarnaast wordt de ondersteuning op maat geboden, doordat er elk moment gekeken wordt naar hetgeen er zich op dat  moment afspeelt. Er wordt stapsgewijs gewerkt aan de doelen, waarbij er rekening wordt gehouden met de wensen van het kind of de jongere. Ook u als ouder wordt nauw bij het proces betrokken, zodat eventuele gezinssituaties ook aangepakt kunnen worden.

Stevie van Loo
Jeugd- en gezinsprofessional
Weerbaarheid- en agressieregulatie docente

Er wordt nauw samengewerkt met de betrokken volwassenen, instanties, scholen etc. MWK werkt bijvoorbeeld samen met het Sociaal Wijkteam, Buro MAKS, Logeeropvang Junior Care, Zorgboerderij van 't Zandeind e.a. Wanneer er meerdere partijen betrokken zijn, vindt MWK het belangrijk dat de lijntjes kort gehouden worden, zodat er een goede samenwerking met allen mogelijk is. Hierdoor kunnen doelen sneller behaald worden. 

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

Specificaties

KvK 62178555
AGB WMO 94064787
AGB Jeugd 94064787
Telefoonnummer 0648953872
Website  Website
Aantal werknemers
  0-10

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie: