Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Diagnose
Productcode:
54D01
Locatie(s):
Maarssen bekijk op kaart

Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Diagnose

Kinderen uit de gemeente Breda, waarbij vermoedens van ernstige dyslexie bestaan, kunnen aangemeld worden bij ZIEN in de klas! Kinderen kunnen bij ons terecht voor zowel diagnostiek als behandeling van ernstige dyslexie. Beiden worden door ZIEN in de klas op de eigen school uitgevoerd.

Als ouders een aanmelding bij ons willen doen, dan vragen wij u de intakevragenlijsten dyslexie voor ouders en school in te vullen. De ze kunt u vinden op onze website. Bij vragen kan contact opgenomen worden met onze office-medewerker. Na ontvangst van de gegevens wordt het dossier gescreend om te bepalen of de leerling in aanmerking komt voor vergoede diagnostiek. Als het dossier akkoord is, wordt het onderzoek ingepland.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Na een intakegesprek vindt het onderzoek plaats op de school van uw kind De orthopedagoog werkt individueel met uw kind. Het onderzoek zal zoveel mogelijk op 1 dag plaatsvinden. Als dit niet mogelijk is, wordt het onderzoek over 2 dagen verspreid. Tijdens het onderzoek worden de achterstanden in kaart gebracht. Meestal maakt een intelligentie-onderzoek deel uit van het onderzoek. Ook wordt onderzoek gedaan naar de verklarende factoren: zijn er specifieke problemen waardoor er sprake is van een dyslexietyperend profiel? Het onderzoek wordt altijd afgesloten met een persoonlijk gesprek waar ook school zoveel mogelijk bij aanwezig is. t onderzoek wordt afgesloten met een persoonlijk nagesprek waarbij de leerkracht/intern begeleider ook aanwezig is.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opleiding en leren en Opvoeden en onderwijs
Productcategorieën

Productcodes behandeling zonder verblijf:

  • 45A17: Diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie

Productcodes EED:

  • 54D01: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Diagnose
Soort aanpak Onderzoek en diagnostiek
Soort aanbod Met verwijzing
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Dyslexie
Doelgroep:
Leeftijd 6-12 jaar, Jeugd (tot 18 jaar) en Jeugd (tot en met 27 jaar)
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Op locatie
Wijken Gestel, Meerhoven, Stratum, Strijp Oost, Tongelre / Centrum, Woensel Acht en Aanschot, Woensel Noord-Ontginning, Woensel Noordoost, Woensel Zuidoost en Woensel Zuidwest

Locaties

Wil je informatie van de dienst Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Diagnose? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Maarssen
Straatweg 2a
3604BB  Maarssen
 Beschrijving
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen

ZIEN in de klas

ZIEN in de klas is een betrouwbare aanbieder voor dyslexie. Onze aanpak kenmerkt zich door vernieuwende behandelmethodes en goede samenwerking tussen school, ouder/kind en...

Bedrijfsprofiel