Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Behandeling
Productcode:
54D02
Locatie(s):
Maarssen bekijk op kaart

Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Behandeling

ZIEN in de klas is een onderwijsadviesbureau in Midden Nederland. We zijn een betrouwbare, middelgrote, aanbieder voor de behandeling van ernstige, enkelvoudige, dyslexie. We hebben meer dan 300 leerlingen in behandeling verdeeld over een aantal grote gemeenten. In de behandeling vinden wij een goede samenwerking tussen school, ouder/kind en behandelaar van groot belang. Eigenaarschap van de leerling staat centraal, dit doen we oa door samen met de leerling doelen vast te stellen. We hebben onze eigen behandelmethode ontwikkeld waar kinderen aan de hand van het piratenthema instructies krijgen en opdrachten maken. Daarnaast wordt er wekelijks huiswerk mee gegeven. Ouders en leerkrachten kunnen de voortgang van de leerling inzien via ons online dossier Lerenlukt. Hierin wordt per behandeling beschreven wat er is behandeld en wat het huiswerk is. Ook worden rapporten en evaluatieverslagen hierin opgeslagen.

Kinderen uit de gemeente Breda, waarbij ernstige, enkelvoudige, dyslexie is vastgesteld, kunnen in behandeling komen bij ZIEN in de klas. Bij drie of meer leerlingen met EED kan de school in aanmerking komen om behandellocatie te worden. Er wordt, indien geen behandeling op eigen school mogelijk is, bekeken of de leerling op een school in de buurt kan starten.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

ZIEN in de Klas werkt in de dyslexiebehandelingen met de methode Leren Lukt. In deze methode leert de leerling klanken koppelen aan kleuren en/of symbolen. Naast spelling zit het woord- en tekstlezen verweven in de methode. Speerpunten van onze methodiek zijn:

* zo goed mogelijk aansluiten op hetgeen in de klas wordt geleerd.

* duidelijke insteek op samenwerking tussen ouders, leraren, behandelaren en leerlingen. Ieder behandeltraject begint met een startgesprek met alle betrokkenen. In dit gesprek wordt samen een behandelcontract getekend.

* Eigenaarschap van de leerling staat centraal. Hiervoor worden technieken zoals de schaalvraag ingezet.

* Storm de Schipper, Stijn Kapitein, Kaatje Piraatje en Tim Tim nemen de leerlingen mee door het mysterieuze dyslexieland. Leerlingen maken gebruik van de spellingboei en een spellingkompas. Ze krijgen een persoonlijk paspoort en een schatkaart waarin hun vooruitgang zichtbaar wordt gemaakt.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opleiding en leren
Productcategorieën

Productcodes EED:

  • 54D02: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Behandeling
Soort aanpak Behandeling
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Dyslexie
Doelgroep:
Leeftijd 6-12 jaar en Jeugd (tot 18 jaar)
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Op locatie

Locaties

Wil je informatie van de dienst Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), Behandeling? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Maarssen
Straatweg 2a
3604BB  Maarssen
 Beschrijving
030-2437682
Bereikbaar: werkdagen

ZIEN in de klas

ZIEN in de klas is een betrouwbare aanbieder voor dyslexie. Onze aanpak kenmerkt zich door vernieuwende behandelmethodes en goede samenwerking tussen school, ouder/kind en...

Bedrijfsprofiel