Vaktherapie
Dadoen
  Met verwijzing 
Productcode
45A65
Locatie
Oosterhout NB

Dadoen

Dadoen geeft vaktherapie beeldend en EMDR aan kinderen, jongeren en volwassenen. Vaktherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Het doen staat centraal. Hulp bij; emotie, zelfbeeld, angst, trauma, identiteit, ADD/ADHD, scheiding. 

Bedrijfsprofiel

Vaktherapie

Dadoen geeft vaktherapie beeldend en EMDR aan kinderen jongeren en volwassenen.

Ben je op zoek naar een persoonlijke benadering voor jezelf of je kind, dan ben je bij Dadoen aan het juiste adres. Dadoen werkt vanuit mogelijkheden en sluit aan bij jouw vraag. Dit doet Dadoen op creatieve wijze en vanuit diverse invalshoeken. Het doen en ervaren staan hierbij centraal. Je oefent direct in de praktijk!

Vaktherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij het doen centraal staat. Dadoen werkt voornamelijk met creatieve beeldende  middelen, maar zet waar nodig ook andere vormen van therapie in vanuit een HBO afgeronde creatieve therapie opleiding en diverse nascholingen op HBO+ niveau. Waaronder EMDR en MBT.

Werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen, uiten van emoties, het verwerken van een nare ervaring, leren omgaan met ADD, ADHD en Autisme, verwerken van een scheiding, kunnen omgaan met ziekte en verlies, verminderen van (langdurige) somberheid, leren omgaan en verminderen van angsten, zijn een aantal thema's waar Dadoen in kan ondersteunen. Om uiteindelijk te zorgen dat jij en/of je kind vanuit vertrouwen weer zelf verder kunt.

Dadoen is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen (SRVB, FVB, NVBT en de NFG) vanuit hier wordt dadoen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarnaast heeft Dadoen voor zorg aan kinderen en jongeren tot en met 18 jaar een contract met gemeenten van de regio West Brabant Oost (Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout) vanuit waar de therapie vergoed kan worden. 

Daarnaast werkt Dadoen samen met diverse collega therapeuten, waaronder kinder-therapie Oosterhout en Stiene van Limbergen. 

Vaktherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij het doen centraal staat. Dadoen werkt voornamelijk met creatieve beeldende  middelen, maar zet waar nodig ook andere vormen van therapie in vanuit een HBO afgeronde creatieve therapie opleiding en diverse nascholingen op HBO+ niveau. Waaronder EMDR en MBT.

Bij creatieve middelen kun je denken aan het werken met, potlood, krijt, klei, steen, hout, er is veel mogelijk. Door gebruik te maken van materialen en te doen, wordt er een ander deel van je hersenen aangesproken dan wanneer we praten. Ik geloof erin dat wat je met je eigen handen maakt deels een weerspiegeling is van je innerlijk. Ben jij heel perfectionistisch zal dit direct waarneembaar zijn in je beeldend werk. Hiermee kunnen we aan de slag!

Naast deze vorm van therapie heb ik diverse andere cursussen en opleidingen gedaan om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij jouw behoeften. Binnen al deze vormen is er wel een gemeenschappelijke deler en dat is weer in contact te kunnen komen met wat je voelt. 

Laatst bijgewerkt: 23-11-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45A65 Vaktherapie

Specifieke kenmerken product
Is een wijze van behandelen van psychosociale en psychiatrische problematiek, waarbij niet het praten, maar het ‘doen en ervaren’ centraal staat. Het gaat om: beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, speltherapie en psychomotorische (kinder)therapie.

Opleidingsniveau
Voor vaktherapeuten is registratie bij de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen en/of registratie bij RBCZ of SRVB (FVB) verplicht.

Duur
Vaktherapie als los staand product:maximaal 12 behandelingen.

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   45A65 Vaktherapie
Vestigingen   Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Leeftijd Ouderen (ouder dan 66 jaar), Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme Angststoornissen, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Hechtingsproblematiek, Dwangstoornissen , Depressie, Autisme, AD(H)D, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Opvoed- en opgroeiproblematiek, Echtscheidingsproblematiek, Schooluitval, Psychosomatisch, NAH (niet aangeboren hersenletsel), Hoogbegaafheid en Thuiszitter
Meertaligheid Nederlands
Locatie aanbod Op locatie
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Oosterhout NB 
Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.