Vaktherapie
Organisatie
  Met verwijzing 
Locatie
Breda

Vaktherapie

voor wie? Kinderen en jongeren van 8 tot 18. Tot 16 jaar met hun ouders of verzorgers, van 16-18 betrekken we je ouders in overleg. 

wat kun je verwachten? Coaching, counseling en therapie op basis van integratieve therapie.  Eerst zoeken we uit wat je wil bereiken, hoe je je wil voelen en waaraan je kunt gaan merken wanneer je doel bereikt is. Ik begin vaak met de vraag wie je bent als je jezelf bent, zonder dat je last hebt van je probleem. Daarbij komt vanzelf naar voren waar je last van hebt. We kijken wat er bij jou van binnen speelt; emoties, gedachten, hoe het in je lichaam voelt, welke beelden (plaatjes) een rol spelen en hoe je je daardoor gedraagt. Daarmee gaan we vervolgens aan de slag, op een manier die bij jou past. Soms met creatief materiaal; tekenend, kleiend, soms bewegend in de ruimte, op de trampoline, schommel bijvoorbeeld, soms door te praten. Iemand die een opleiding tot songwriter deed heb ik muzikale opdrachten gegeven. Ik gebruik mijn achterond als ergotherapeut bij (onbegrepen) lichamelijke klachten en soms zet ik elementen van yoga in. Ik luister naar wat er bij jou past. 

wat levert het op? We werken toe naar wat jij als doel stelt. Ik kan daar op aansluiten omdat ik op een veranderingsproces aanstuur, niet volgens een protocol werk. Je krijgt inzicht in jezelf, je gaat jezelf begrijpen, je begrijpt anderen vaak ook beter daardoor. Je ruimt blokkades op/ dat wat je tegen houdt om je doel te bereiken. Je leert met je emoties om te gaan op een gezonde manier. 

 

Methodiek We gaan vanuit contact naar uitzicht op wat je wil, zodat je overzicht krijgt op wat je te doen staat. Wat mij betreft komt verandering van binnenuit. Als je je van binnen anders gaat voelen, ga je dingen anders doen. Wanneer je je vrolijker voelt, heb je vanzelf meer zin om met anderen af te spreken bijvoorbeeld. Dan gaan anderen ook anders op jou reageren. Ik zoek samen met jou uit, wat er van binnen bij je speelt & hoe dat opgelost kan worden. Jouw probleem, jouw oplossing, samen uitvinden hoe het voor jou in elkaar zit. Omdat we ons vaak niet bewust zijn wat er van binnen speelt en dat niet goed kunnen bedenken, kan het helpen om met beelden te werken. Of te gaan bewegen...

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45A65 Vaktherapie

Specifieke kenmerken product
Is een wijze van behandelen van psychosociale en psychiatrische problematiek, waarbij niet het praten, maar het ‘doen en ervaren’ centraal staat. Het gaat om: beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, speltherapie en psychomotorische (kinder)therapie.

Opleidingsniveau
Voor vaktherapeuten is registratie bij de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen en/of registratie bij RBCZ of SRVB (FVB) verplicht.

Duur
Vaktherapie als los staand product:maximaal 12 behandelingen.

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   45A65 Vaktherapie
Vestigingen   Etnastraat 20, 4814AA Breda
Domein
  Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Meedoen in de samenleving, Opvoeden en Opleiding en leren
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Soort aanpak Behandeling, Therapie, Begeleiding en Systeemgericht
Specialisme Psychosomatisch
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Breda 
Etnastraat 20, 4814AA Breda
Bereikbaar: werkdagen en weekend

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.