Trainingshuizen
Amarant
  Met verwijzing 
Locaties
Breda en Goirle

Amarant

De Amarant Groep biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking in iedere levensfase, variërend van lichte ondersteuning aan huis tot zeer intensieve specialistische zorg.

Bedrijfsprofiel

Trainingshuizen

De maatschappij vraagt dat jongeren met een licht verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk participeren in de samenleving. De vier Trainingshuizen van Idris (in Gemert, Goirle, Breda en Best) spelen hierop in. 

Trainingshuis LVB-complex

Het Trainingshuis is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar met een zelfstandigheidsvraag, in combinatie met een LVB en gedragsproblemen behandeling is erop gericht om jongeren sociaal en praktisch voldoende zelfredzaam te maken. Zodat hij of zij straks zo zelfstandig mogelijk een bestaan kan opbouwen, al dan niet met ondersteuning.

De jongere doorloopt in het Trainingshuis een aantal fases, waarin de zelfstandigheid toeneemt en de begeleiding steeds verder wordt afgebouwd. Behandeldoelen zijn gericht op LEREN EN WERKEN, een sociaal netwerk opbouwen, een gezonde leefstijl en vrije tijd. E-health platform QULI ondersteunt hierbij. 

LEREN EN WERKEN

School, opleiding en (betaald) werk zorgen voor stabiliteit in het leven van de cliënt. Bovendien vraagt de maatschappij om steeds meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid, ook van mensen met een LVB. Daarom vormt Leren en Werken de rode draad binnen elke behandeling. Met als doel: jeugdigen en volwassenen een volwaardige plek bieden in de maatschappij.

Met Leren en Werken dagen we jongeren met een LVB uit om het beste uit zichzelf te halen. Onze trajectbegeleiders en jobcoaches stimuleren en begeleiden bij het leren van nieuwe vaardigheden. En helpen bij het vinden en behouden van een (betaalde) baan of een leerwerkplek. Dat gebeurt  in samenwerking met het passend onderwijs, ROC’s en het netwerk van de jeugdige zelf. 

Wensen en talenten 

De wensen en talenten van de deelnemer vormen het vertrekpunt. Samen onderzoeken we de mogelijkheden. Stap voor stap op weg naar het einddoel: bijvoorbeeld een stageplek, een leerwerkplek of een betaalde baan. Als het nodig is nemen we onze cliënten letterlijk bij de hand. Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen. Er is perspectief voor iedereen! 

 

Aanbod Leren en Werken

Leren en Werken biedt advies en ondersteuning bij vraagstukken op het gebied van uitkeringen, onderwijs en arbeid. Ons aanbod bestaat uit:

  • Toeleiding naar betaald werk
  • Toeleiding naar onbetaald werk
  • Werk/dagbesteding met een groep in een regulier bedrijf
  • Werk/dagbesteding binnen Amarant
  • Dagbesteding in de wijk

QUILI: is een E-health platform geeft client regie

Quli is een E-health platform dat cliënten in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. Met advies en tips over gezond leven, informatie over behandelingen en handige apps die een zelfstandig, gezond leven bevorderen. 

Een afspraak bij de dokter, het innemen van medicijnen, advies over een behandeling: cliënten kunnen soms wel wat hulp gebruiken als het gaat om hun gezondheid en welzijn. Maar die hulp is niet altijd in de buurt. Met Quli kan de cliënt altijd rekenen op een steuntje in de rug: via de laptop, smartphone of tablet. 

Digitale ontmoetingsplek

Quli helpt om het dagelijks leven zelfstandig in te richten. Met praktische hulpmiddelen zoals een agenda, een marktplaats en een forum. Zorgcoaches helpen bij de dagindeling. En in het persoonlijk gezondheidsdossier bewaart de cliënt veilig al zijn medische gegevens. Via social media kan de cliënt chatten of beeldbellen met een behandelaar, vrienden, familie of lotgenoten. En In de Quli appstore zijn apps te verkrijgen die afgestemd zijn op de specifieke zorgvraag van de cliënt. Zo is Quli geschikt voor iedereen: van jong tot oud! 

 

Quality of life

Quli maakt de interactie tussen zorgverleners en gebruikers binnen en buiten de zorginstelling sneller en eenvoudiger. Tegelijkertijd helpt Quli de kwaliteit van de zorg te vergroten en de zorgkosten te verlagen. Kwaliteit van leven, het sociale netwerk en snel hulp bij zorgvragen, daar draait het om. Vandaar de naam Quli: de afkorting van Quality of Life. 

 

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   43A37 Inspanningsgericht (middelzwaar)

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   43A37 Inspanningsgericht (middelzwaar)
Vestigingen
  •   Minckelersstraat 7, 4816AD Breda
  •   Halve Maan 17-19, 5052BN Goirle
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 12-18 jaar
Specialisme
Meertaligheid Engels en Turks
Locatie aanbod

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:
Breda 
Minckelersstraat 7, 4816AD Breda
Bereikbaar: werkdagen en weekend
Goirle 
Halve Maan 17-19, 5052BN Goirle
Bereikbaar: werkdagen en weekend

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.