Behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie (EED)
Productcode:
54D02
Locatie(s):

Behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie (EED)

Driestar educatief heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken en behandelen van kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie. Heeft uw kind of leerling vermoedelijk ernstige dyslexie en wilt u weten hoe u in aanmerking kunt komen voor een vergoede behandeling, voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen! We behandelen zo dicht mogelijk bij de school en betrekken (als u hier toestemming voor geeft) het onderwijs bij de behandeling.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

De methode die Driestar educatief gebruikt is van Onderwijszorg Nederland (ONL). De ONL methode wordt jaarlijks geupdate aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten en door gebruikerservaringen.

Nadat uit diagnostiek is gebleken dat er sprake is van ernstige enkelvoudige dyslexie komt uw kind in aanmerking voor vergoede behandeling van de dyslexie. De behandeling richt zich op het leren koppelen van klanken en tekens en op psycho-educatie (het omgaan met de dyslexie in het dagelijks leven). Het doel van de behandeling is het (beter) leren lezen, meer plezier hebben in het lezen en het vergroten van het zelfvertrouwen bij het lezen.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Meedoen in de samenleving, Opleiding en leren, Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid, Psychische gezondheid en Werk en opleiding
Productcategorieën

Behandeling:

  • 54004 & 55002: Jeugd-ggz diagnostiek

Productcodes EED:

  • 54D02: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Behandeling
Soort aanpak Behandeling
Soort aanbod Met verwijzing
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Dyslexie
Doelgroep:
Leeftijd 6-12 jaar en Jeugd (tot 18 jaar)
Psychische klachten Dyslexie
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Op locatie

Locaties

Wil je informatie van de dienst Behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie (EED)? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Gouda
Burgemeester Jamessingel 2
2803PD  Gouda
 Beschrijving
0182760446
Bereikbaar: werkdagen