Ambulante behandeling
Productcode:
45A53
Locatie(s):

Ambulante behandeling

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) Bij ernstige gezinsproblematiek waar ouders zelf niet meer uitkomen, zetten we Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) in. IAG is gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken, met behulp van het eigen netwerk. De vragen van de ouders en de kinderen staan centraal. De Ambulant medewerker heeft een activerende en stimulerende rol en begeleidt het gezin zoveel mogelijk bij het vinden van eigen oplossingen. De veiligheid van alle gezinsleden staat hierbij steeds voorop. Onze behandelaars zijn onder andere gespecialiseerd in: bemiddeling bij echtscheiding, video-interactiebegeleiding en rouwverwerkingrol

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) zetten we in bij ernstige gezinsproblematiek waar ouders zelf niet meer uitkomen.

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) is erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken, met behulp van het eigen netwerk. De vragen van de ouders én de kinderen staan centraal. De ambulant medewerker heeft een activerende stimulerende rol en begeleidt het gezin zoveel mogelijk bij het vinden van eigen oplossingen. De veiligheid van alle gezinsleden staat hierbij steeds voorop.

Doelen Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling:

  • Het creëren van een prettig en veilig gezinsklimaat
  • De opvoedingskracht van de ouders vergroten
  • Probleemgedrag verminderen
  • Leren omgaan met de (on)mogelijkheden van een LVB (bij ouder of kind)
  • Versterken en onderhouden van sociaal netwerk
  • Ontwikkelen van praktische vaardigheden (financiën, huishouding, partnerrelatie en individueel welzijn)
  • Een (dreigende) uithuisplaatsing voorkomen of thuisplaatsing realiseren.

Er wordt systeemgericht gewerkt. Het hele gezin, ouders en verzorgers, broertjes en zusjes en eventuele andere familieleden kunnen betrokken worden. Er wordt samengewerkt met scholen en sportclubs. Behandeltraject is optimaal afgestemed op de jeugdige en zijn of haar omgeving.

Door de Transitie en Transformatie is een zorgstelsel ontstaan, waarbij alles draait om het versterken van de eigen kracht en gezinnen en een verminderd beroep op proefssionele hulp. Onze innovatieve zorgconcepten passen hierbij: ze maken jeugdigen en gezinnen sterker.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid en Veiligheid in de thuissituatie
Productcategorieën

Productcodes Ontwikkelingsproblematiek en (licht) verstandelijke beperking:

  • 45A53: Behandeling Ambulant
Soort aanpak Behandeling
Verwijzing Met verwijzing
Doelgroep:
Leeftijd Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Taal Duits, Engels en Turks
Voorzieningen:
Aanvullende ondersteuning Behandelmogelijkheden
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Thuis - ambulant
Gemeenten Aalburg, Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem en Zundert
Wijken Wijk 1 (Prinsenbeek), Wijk 10 (Blauwe Kei, Overakker, IJpelaar, Ginneken, Sportpark), Wijk 11 (Ulvenhout, Bavel, Nieuw Wolfslaar), Wijk 2 (Kroeten, Overkroeten, Muizenberg, Kesteren, Gageldonk, Kievitsloop), Wijk 3 (Hoge Vucht, Doornbos-Linie), Wijk 4 (Teteringen, Waterdonken), Wijk 5 (Haagpoort, Tuinzigt, Westerpark, Heilaar) , Wijk 6 (Heuvel, Princenhage, Buitengebied Zuid-West), Wijk 7 (Boeimeer, Ruitersbos), Wijk 8 (Centrum, Belcrum) en Wijk 9 (Brabantpark, Heusdenhout)

Locaties

Wil je informatie van de dienst Ambulante behandeling? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Breda
Leuvenaarstraat 82
4811ZX  Breda
 Beschrijving
0886221000
Bereikbaar: werkdagen