Speltherapie
Speltherapie
  Met verwijzing 
Productcode:
45A65
Prijs:
€ 67,80 / uur

Speltherapie

In het algemeen staat bij jonge kinderen het spel centraal. Maar er wordt ook veel gewerkt met verhalen en tekeningen. En soms wordt er gewoon gepraat. In het spel, met de tekeningen, verhalen of het bouwen help ik de kinderen om te gaan met hun gevoelens en gebeurtenissen te verwerken. Ik kan ouders tips en adviezen geven in de opvoeding.

Met jongeren wordt gepraat of we gebruiken de ‘beeldentaal’, dan gaan we aan de slag met tekenen, schilderen, kleien, verhalen maken en wordt zo vertelt wat er leeft. Dan kan ik leren hoe daarmee om te gaan. Als het nodig is kan ik ook ouders tips en adviezen geven.

Op basis van het eerste oudergesprek (anamnese) en de observatie van het kind (in 4-6 sessies) wordt de specifieke problematiek vastgesteld en het plan voor therapie besproken. Soms blijkt dat een andere manier van aandacht of andere accenten in de opvoeding voldoende is om het kind te helpen. Of er wordt besloten een therapeutisch proces op te starten. Het therapietraject wordt afgesloten met een gesprek met de ouders. Er worden concrete tips en adviezen voor de toekomst meegegeven.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45A65 Vaktherapie

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   45A65 Vaktherapie
Vestigingen   Bavelselaan 182, 4834TG Breda
Domein
Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Opvoeden
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar
Soort aanpak Gezinsondersteuning, Behandeling, Therapie en Begeleiding
Specialisme Echtscheidingsproblematiek, Hoogbegaafheid, (licht) Verstandelijke beperking, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen en Hechtingsproblematiek
Meertaligheid
Locatie aanbod Verblijf op locatie en Op locatie
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Breda (Bavelselaan)
Bavelselaan 182
4834TG Breda
 Beschrijving
06 28968522
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving