Begeleiding jeugd basis 45A04
Productcode:
45A04
Locatie(s):

Begeleiding jeugd basis 45A04

Begeleiding die bestaat uit een combinatie van oplossingsgerichte gesprekken, sport, spel en creatieve middelen. Geen saaie gesprekken, maar lekker bezig zijn en ondertussen aan jouw doelen werken.

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, waarbij sprake is van lichte gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen en/of een verstandelijke beperking, kunnen bij ons terecht. Denk hierbij aan kinderen die in de problemen komen door een gebrek aan zelfvertrouwen, pesten, moeite met omgaan met hun emoties, adhd, autisme of een verstandelijke beperking.

Wat kun je verwachten?

Skillzs combineert oplossingsgerichte gesprekken met sport, spel en creatieve middelen. Werken aan doelen staat centraal, waarbij de focus ligt op vooruitgang en het vieren van successen. Sport, spellen en creatieve middelen worden gebruikt als middel, omdat praten over problemen niet altijd gemakkelijk is. Afhankelijk van de interesses van het kind, wordt gekeken hoe de begeleidingsmomenten worden ingevuld. Denk hierbij aan:
- agressieregulatie en omgaan met emoties door middel van kickboksen;
- vergroten van weerbaarheid door middel van pedagogische spellen en visualisatie;
- omgaan met angsten door middel van creatieve middelen;

Wat levert het op?

Tijdens de begeleiding wordt er gewerkt aan de doelen die voor het kind of de jongere van belang zijn. Wanneer begeleiding wordt afgesloten zal hij/zij bijvoorbeeld:
- steviger in zijn/haar schoenen staan;
- minder snel boos worden;
- gemotiveerder zijn op school;
- beter zijn/haar grenzen aangeven;
- minder bang zijn.

Reacties deelnemers

'Ik ben er heel blij mee! Mijn zoon wordt echt beter en rustiger! dat Is echt een goed oplossing voor het gedrag van mij kind' (moeder cliënt)

'Prima ervaringen! Zorg afgestemd op de problematiek van het indivuduele kind. Goede resultaten en een fijne partner in het delen van zorg binnen een gezin.' (samenwerkingspartner)

'Zo fijn dat je doormiddel van picto's, tekenen, knippen en dingen doen vaardigheden kan leren. Daarnaast doet 'meneer beer' elke week lekker mee doet dat is voor mijn zoon nog het allerleukste. Iedere week kijken we weer uit naar de leermomenten.'

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Skillzs gelooft erin dat het niet gaat om het probleem, maar de manier waarop ermee omgegaan wordt. Elk kind beschikt over eigenschappen en vaardigheden, die hem kunnen helpen beter leren om te gaan met de problemen waar hij tegenaan loopt. Soms heeft een kind echter wat hulp nodig om deze skills op de juiste manier in te zetten of uit te breiden.

Tijdens de begeleidingsmomenten wordt er gewerkt aan de vaardigheden die nodig zijn om de doelen te bereiken. Daarnaast is er aandacht voor de algemene sociaal emotionele ontwikkeling en gedrag. In de begeleiding wordt aangesloten bij de interesses van het kind, waardoor de motivatie wordt vergroot. Skillzs gaat oplossingsgericht te werk. De focus ligt op het ontwikkelen van praktische vaardigheden en vooruitgang.

Na de aanmelding zal er een intake gesprek plaatsvinden met ouders en eventueel het kind zelf. De hulpvragen worden geïnventariseerd. Vervolgens zullen er doelen opgesteld worden. Om deze doelen te bereiken zijn er skills nodig. Er wordt gekeken naar wat er al goed gaat en naar wat er nog beter kan. Vervolgens wordt er een Skillzs plan opgesteld, zodat het voor iedereen duidelijk is wat de begeleiding gaat inhouden. De invulling en hoeveelheid van de begeleiding is afhankelijk van de behoefte van het gezin en de hulpvraag.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Meedoen in de samenleving, Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid en Veiligheid in de thuissituatie
Productcategorieën

Productcodes Begeleiding bij het dagelijkse leven en persoonlijke verzorging:

  • 45A04: Begeleiding basis
Soort aanpak Begeleiding, Gezinsondersteuning en Training
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden (licht) Verstandelijke beperking, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen , Echtscheidingsproblematiek, Hechtingsproblematiek, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Psychosomatisch en Schooluitval
Doelgroep:
Leeftijd 0-6 jaar, 12-18 jaar, 6-12 jaar en Jeugd (tot 18 jaar)
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Thuis ambulant
  • Op locatie

Locaties

Wil je informatie van de dienst Begeleiding jeugd basis 45A04? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Breda
Ceresplein  20
4811CE  Breda
0610842533
Bereikbaar: werkdagen en in het weekend

Skillzs

Skillzs biedt individuele begeleiding en groepstraining aan kinderen van 4 t/m 18 jaar, thuis of op locatie. De begeleidingsmomenten bestaan uit een unieke combinatie van...

Bedrijfsprofiel