Sessies EFT
EFT Coach Breda
  Met verwijzing 
Productcode:
02A07
Prijs:
€ 685 / periode

Sessies EFT

Wat is het:
(Emotional Freedom Techniques) ofwel EFT is bedoelt om nare herinneringen, overtuigingen, emoties en heftige ervaringen (trauma's) in veiligheid in intensiteit te laten zakken en te neutraliseren. Kort gezegd is EFT (Emotional Freedom Techniques) een emotionele acupressuur. EFT heeft raakvlakken met acupunctuur, maar er worden geen naalden gebruikt. We gebruiken onze vingertoppen om te kloppen. Ook heeft de EFT raakvlakken met de EMDR (maar dan rustiger, zachter en veilig). Wanneer EFT wordt toepast heeft dit direct een positief effect op de energie in je lichaam. Je lichaam komt in ontspanning. Je krijgt meer rust in je hoofd. Het heft de aanwezige blokkades op en herstelt het energetisch evenwicht.
De sessies zorgen ervoor dat je emotioneel vrij wordt. Je leert de baas te worden van je gedachten. EFT is veilig en het zijn geen “praat sessies”.

Wat levert het op?
EFT is een veilige, unieke en effectieve methode het resultaat is over het algemeen blijvend. Door de EFT toe te passen voel je direct een positief effect op in je lichaam. Het heft de blokkades die aanwezig zijn en negatieve emoties op. Je haalt de emotionele lading/spanning en stressreactie af van heftige herinneringen, ervaringen, emoties en klachten.
We maken van en AUW een OH!

De(herinnering aan de) gebeurtenis wordt losgekoppeld van de stressreactie en dat voelt ontspannen en werkt genezend. Angst, verdriet, pijn en boosheid worden geneutraliseerd en deze emoties zijn niet meer voelbaar en ook niet meer oproepbaar in deze herinnering. Het is tijd om los te mogen laten wat je niet meer nodig hebt. Het kan en het mag! Je gaat voorgoed stenen uit je rugzak gooien. Hierdoor valt de zware last letterlijk en figuurlijk van je schouders af! Je voelt door de sessies meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf.

Hoe doe je dat?
EFT is een emotionele acupressuur. Het heeft aan de ene kant raakvlakken met acupunctuur maar dan zonder naalden en aan de andere kant met de EMDR. Bij de EFT klop je zachtjes met één of meer vingers op een aantal punten op je romp en hoofd (knooppunten van meridianen) terwijl je je concentreert op de klacht waaraan je wilt werken. Met behulp van zinnen die bij de klacht horen omschrijven we de gedachten en gevoelens. Op deze manier wordt de stressreactie losgekoppeld van de herinnering aan de gebeurtenis en lossen de klachten/angsten op. Met behulp van een lichamelijk component, krijgen we toegang tot diepere bewustzijnslagen. We werken samen in een veilige omgeving aan een blijvende oplossing. Het zijn zeker geen “praat” sessies. We gaan vooral veel DOEN in veiligheid… loslaten, leren ontspannen en het zelfvertrouwen opbouwen!

Voor wie?
EFT kan toegepast worden voor volwassenen, ouderen en kinderen. EFT is veilig en ik leer je zelf hoe je het kan toepassen. Je krijgt tastbare handvatten die je thuis of waar jij zelf wilt kunt toepassen. Hierdoor kan je jezelf tot rust krijgen wanneer je paniek of angst voelt of wanneer je herbelevingen of nachtmerries hebt.

Lichamelijke klachten:
Tijdens de sessies werken we ook aan lichamelijke klachten. Vaak zijn lichamelijke klachten veroorzaakt door stress en door middel van EFT kunnen deze aanzienlijk verminderen of worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan: fibromyalgie, slaapproblemen, migraine, nekpijn/ schouder/ rugpijn, hoge bloeddruk, spanning in je lijf, en nog veel meer…

Wat zijn de voorwaarden:
Voor de sessies kom je naar mijn praktijk toe. Deze zit op een bijzonder plaats! In de voormalige vrouwengevangenis van de Koepel in Breda. Mijn prakrijkruimte daar is veilig en knus. Wanneer je niet naar de praktijk toe kan komen dan kan ik ook naar jou toekomen.
De sessies zijn 1 op 1 de mogelijkheid bestaat ook om in groepsverband te werken. Wanneer het belangrijk is dat er meerdere mensen aanwezig zijn bij een sessie (bijvoorbeeld ouders, kinderen of partner is dit mogelijk. We overleggen dit altijd samen. Ook de tijden en dagen bespreken we samen. Het is belangrijk dat het voor jou goed voelt.
 

Wat zijn de kosten:
De EFT sessies worden vanuit de WMO vergoed wanneer je een WMO beschikking hebt.
Meer informatie kan je vinden op

Reacties deelnemers:
Met Bianca heb ik onder meer gewerkt aan mijn thema ‘opkomen voor mezelf’. Door de EFT sessies kan ik nu steeds beter mijn grenzen aangeven, durf ik makkelijker nee te zeggen en spreek ik me eerder uit. Dat werkt bevrijdend en geeft ruimte; in mijn privé leven én op mijn werk. Ook heb ik geleerd om dingen makkelijker los te laten en milder naar mezelf te kijken.
Bianca is een warme en deskundige coach, die ik je van harte kan aanbevelen!
Richard 53

Op woensdag 28 november kwam ik bij Bianca binnen voor een sessie!
Ik wist nog niks van EFT. Na dat zij mij verteld had wat het in hield zijn we begonnen.
Ik ben binnen gekomen met veel pijnlijke klachten in mijn handen, nek en rug. Bianca had al gauw in de gaten dat mijn rugzak met stenen TE VOL zat en alles door elkaar zat !!
Ze is aan de gang gegaan!!
De uitkomst is ECHT verbluffend Ik vond het zo gek !!!
Ik ging ontspannen en zonder pijn weg !!! Het de pijn is nog steeds weg !! En heb ik het moeilijk pas ik het toe wat zij me geleerd heeft !!! Dank je wel Bianca xxx- jes van mij

Kan iedereen aanraden om bij jou langs te gaan !

George 43 jaar

-------------------------------------------------------------------------------


Ik ben zo dankbaar dat Bianca op mijn pad is gekomen.

Toen mijn man halverwege dit jaar is overleden was Ik erg verdrietig en overmand door het schuldgevoel. Zijn ziektepatroon was zo heftig en snel dat Ik me machteloos voelde.
Schuldgevoel… over dat Ik meer had kunnen doen en bepaalde dingen anders had kunnen doen.

Door de sessies Met Bianca heb Ik een bepaalde Vrede kunnen sluiten Met wat er is gebeurd.
Ik ben haar eeuwig dankbaar .

Bianca is een bijzonder persoon. Zij is enorm intuïtief en stelt je op je gemak.
Ik voelde me gelijk thuis bij haar en kan haar 100 % aanbevelen.
Annie 80 jaar

 

 

 

De sessies duren 1 uur en zijn meestal 1 op 1. Het is ook mogelijk om EFT in groepsverband toe te passen. Je komt voor een sessie naar mijn praktijk in de voormalige vrouwengevangenis in Breda. Ik heb hier een hele mooie veilige en knusse ruimte. Wanneer je echt niet naar de praktijk kan komen dan kan ik ook naar jou toe komen.
Het zijn zeker geen "praat" sessies, het is vooral veel Doen!
Je krijgt tastbare handvatten mee die je zelf thuis kunt toepassen. Je leert jezelf tot rust te brengen in situaties wanneer dit wenselijk is.

Productcode: Ook voor de codes 02A07 BGM en 02A09 BGZ

Laatst bijgewerkt: 28-05-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   02A06 BGL - (Persoonlijke) Begeleiding licht

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   02A06 BGL - (Persoonlijke) Begeleiding licht
Vestigingen   EFT Coach Breda Kloosterlaan 172, 4811EE Breda
Domein
WMO
Leefgebied Meedoen in de samenleving, Opvoeden en Veiligheid in de thuissituatie
Leeftijd Ouderen (ouder dan 66 jaar), Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Leeftijd Jeugd 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar
Soort aanpak Advies en voorlichting, Training, Ervaringsdeskundigheid, Persoonlijke begeleiding, Bemiddeling/coaching en Begeleiding
Specialisme (licht) Verstandelijke beperking, Mantelzorgondersteuning, Thuiszitter, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen , Eetstoornissen, NAH (niet aangeboren hersenletsel), Persoonlijkheidsstoornissen, Psychosomatisch, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen en Verslavingsproblematiek
Meertaligheid Nederlands en Engels
Locatie aanbod Ondersteuning op locatie
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Er zijn (nog) geen locaties bekend.