Onderzoek naar en behandeling van Dyslexie
Productcode:
54D02
Locatie(s):
Bavel, Breda meer...

Onderzoek naar en behandeling van Dyslexie

Sinds 1989 is het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) specialist in onderzoek naar en behandeling van dyslexie. Sinds een aantal jaren verzorgen wij ook behandelingen voor kinderen met dyscalculie.

Met deze kennis en ervaring heeft het RID nu ook een professionaliseringsaanbod voor scholen ontwikkeld. De academie heeft als doel om wetenschappelijke kennis vanuit de zorg en het onderwijs samen te brengen voor betere ondersteuning van kinderen met taal- en rekenproblemen.

Het team van het RID bestaat uit psychologen, orthopedagogen en dyslexie- en dyscalculiespecialisten. Zij hebben allen de juiste kwalificaties.


Onze behandeling biedt:

  • Persoonlijke en individuele aandacht voor het tempo en niveau van ieder kind.
  • Veel structuur om de basis voor kinderen te verstevigen.
  • Optimale samenwerking met ouders en school.

    Het RID hecht veel belang aan een goede aansluiting van onze behandeling op de diagnostiek. Wij maken hierbij gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten.


Onze locaties

Het RID heeft 13 hoofdlocaties en een groot aantal behandellocaties, verspreid over Nederland en

altijd dichtbij of in uw gemeente. Op onze website vindt u per locatie de contactgegevens en meer (actuele) informatie. Tevens kunt u uw kind hier aanmelden voor een onderzoek, behandeling of cursus. Ook vindt u hier meer informatie over vergoedingen en kosten.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Het RID biedt kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie (EDD) een blended behandelmethode aan, genaamd GRAMMA©. Deze methode is 26 jaar geleden ontwikkeld door het RID en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten dat dyslexie wordt veroorzaakt door een kleine afwijkingen in de hersenen, die de letter-klankkoppelingen verstoort; de basis van het lezen en spellen. De methode heeft zijn effectiviteit bewezen en is de afgelopen jaren continu verder ontwikkeld op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten zoals bijvoorbeeld het bepalen van de meest doelmatige behandelduur. In vergelijking met andere dyslexiebehandelingen richt de behandeling van het RID zich veel langer op de onderliggende basisvaardigheden; deze staan in iedere behandeling centraal en vormen het fundament van het behandeltraject, de behandeling en de oefensessies thuis. GRAMMA© biedt een significante verbetering in het automatiseren van de letter-klankkoppeling. Hiermee onderscheidt een behandeling zich van reguliere lees- en spellinginstructie, alsook remedial teaching (RT) methoden op school.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opleiding en leren
Productcategorieën

Productcodes EED:

  • 54D02: Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) Behandeling
Soort aanpak Behandeling
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Dyslexie
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)

Locaties

Wil je informatie van de dienst Onderzoek naar en behandeling van Dyslexie? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Bavel
Pastoor Doensstraat 3
4854CP  Bavel
 Beschrijving
076-7114612
Bereikbaar: werkdagen

Breda
Stadionstraat 30
4815NG  Breda
 Beschrijving
076 7114612
Bereikbaar: werkdagen

Dongen
Hortensiastraat 2
5102XS  Dongen
 Beschrijving
076-7114612
Bereikbaar: werkdagen

Etten-Leur
Kraanvogel 22
4872SB  Etten-Leur
 Beschrijving
076-7114612
Bereikbaar: werkdagen

Geertruidenberg
Elisabethstraat 5
4931BD  Geertruidenberg
 Beschrijving
076-7114612
Bereikbaar: werkdagen