Psychotherapie
Productcode:
54002
Locatie(s):
Terheijden bekijk op kaart

Psychotherapie

Voor wie

Je kunt terecht als je je bijvoorbeeld niet lekker in je vel voelt, angstig en/ of gespannen bent, problemen hebt met leeftijdgenoten, veel ruzie hebt thuis, als je iets heel naars mee hebt gemaakt en daar nog steeds last van hebt, vaak van school verzuimt. Kinderen die veel mee hebben gemaakt met hun ouders kunnen last hebben van gehechtheidsproblemen. Ook voor hen en hun ouders (of pleeg- of adoptieouders) is er een hulpaanbod.

Hoe werkt het?

Er zijn veel verschillende manieren om aan problemen te werken, bijvoorbeeld door te praten, te spelen, te oefenen, een plan te maken om stap voor stap weer te gaan durven wat je nu niet durft. Samen zoeken we uit welke manier van werken het best bij je past. Ouders worden altijd betrokken bij de behandeling als je jonger bent dan 16 jaar. Zij zijn namelijk heel belangrijk in je leven en kunnen geholpen worden jou te helpen. Dat betekent niet dat alles wat jij vertelt met je ouders besproken wordt.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

De behandelingen zijn individueel, of samen met je ouders, broers en/of zussen. Als er andere mensen belangrijk zijn in je leven kunnen ook die bij de behandeling betrokken worden.

Vormen waarmee gewerkt wordt zijn speltherapie, gesprekstherapie, EMDR, Emotion Focused Therapy (emotiegerichte therapie), fasetherapie, ouderbegeleiding en methodieken uit onder andere oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, Theraplay.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid
Productcategorieën

Productcodes Psychische/psychiatrische problematiek:

  • 54002: Behandeling GGZ
Soort aanpak Behandeling, Gezinsondersteuning en Therapie
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Echtscheidingsproblematiek, Hoogbegaafheid, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Opvoed- en opgroeiproblematiek, Ouderschap en Pleegzorg
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar), Ouderen (ouder dan 66 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Taal Duits en Engels
Branche Zorg
Voorzieningen:
Aanvullende ondersteuning Behandelmogelijkheden
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Ondersteuning op locatie

Ondersteuning op locatie:

  • Poliklinisch

Locaties

Wil je informatie van de dienst Psychotherapie? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Terheijden
Ganzenweel  34
4844TJ  Terheijden
 Beschrijving
0765815313
Bereikbaar: werkdagen