Praktische (pedagogische) gezinsondersteuning (PGO)
Amarant
  Met verwijzing 

Praktische (pedagogische) gezinsondersteuning (PGO)

Bij een aantal gezinnen met een kind met een ernstige meervoudige beperking ligt de nadruk van de begeleiding op verzorgende of praktische taken. Met welke activiteit werk je aan de ontwikkeling? Hoe betrek je mensen uit je omgeving bij de zorg? Met praktische hulp en advies van Amarant Wijkzorg vinden ouders hun eigen praktische gezinsbegeleiding is een vorm van kortdurtende begeleiding. De begeleiding is gericht op het aanleren van competenties aan ouders die belangrijk zijn bij de opvoeding van hun kinderen. Het gezin wordt als geheel begeleidt. Zo biedt de gezinsbegeleiderr ondersteuning bij de sociale relaties binnen het gezin en verduidelijken ze de rolverdeling in het gezin.

Begeleiding thuis kan zich ook toespitsen op het pedagogische aspect. Bijvoorbeeld bij kinderen met autisme of een lichte verstandelijke beperking. Hoe communiceer je met je kind? Hoe los je problemen op? Hoe vraag je om hulp als je het niet alleen afkunt? Wij bieden ondersteuning, zodat opvoedkundige vaardigheden kunnen groeien en het gezin een eigen ‘routine’ ontwikkelt. Kinderen, jeugdigen en hun ouders/verzorgers krijgen begeleiding bij verschillende opvoedings-en ontwikkelingstaken in de thuissituatie of daaraan gerelateerde vragen en problemen. Het belangrijkste doel is om ouders meer pedagogisch inzicht en vaardigheden aan te reiken waardoor de opvoedkundige competenties worden vergroot.

Amarant investeert in de samenwerking met ouders en gezin. In de vorm van gesprekken en advies, maar ook met praktische hulp. Soms nemen we desgewenst even de zorg over, zodat het gezin de accu kan opladen. Amarant Wijkzorg is er in de eigen wijk, en met onze specialistische zorg bieden we rugdekking vóór de wijk. We werken in heel Brabant nauw samen met Centra voor Jeugd en Gezin, Onderwijs, Welzijn en andere partners.

Amarant biedt passende Zorgarrangementen in elke levensfase voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of autisme. Dus ook voor kinderen hebben we de juiste arrangementen. Onze zorg is gericht op een pro-actieve ondersteuning of op behandeling bij een verandering in de levensomstandigheden. In plaats van in actie komen als situaties uit de hand zijn gelopen, is onze visie erop gericht om pro-actief de juiste zorg te leveren. Met als onderliggend doel: erger en zwaarder voorkomen.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45A05 Begeleiding Midden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   45A05 Begeleiding Midden
Vestigingen   Doenradestraat 50, 4834GH Breda
Domein
  Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Persoonlijke verzorging, Opvoeden en Veiligheid in de thuissituatie
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar
Soort aanpak Structuur bieden, Gezinsondersteuning en Begeleiding
Specialisme
Meertaligheid Engels en Turks
Locatie aanbod

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Breda (Doenradestraat)
Doenradestraat 50
4834GH Breda
 Beschrijving
0765604775
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving