Burn out bij tieners
Productcode:
45A53
Locatie(s):

Burn out bij tieners

Deze module richt zich op het herstellen van een burn out bij tieners. Steeds vaker vallen tieners uit met ernstige vermoeidheidsklachten, allerlei onverklaarbare fysieke klachten, lusteloosheid, slaapproblemen en sombere stemming. Ze hebben het gevoel dat alles teveel is. Geen wonder, want de hoeveelheid prikkels waar tieners dagelijks aan worden blootgesteld is ongekend hoog. Naast de verplichtingen van school en de grote veranderingen die bij de pubertijd horen, hebben tieners tegenwoordig ook nog te maken met allerlei vormen van nieuwe sociale media. De druk is hoog terwijl tieners de vaardigheden die je nodig hebt om hier goed mee om te kunnen gaan, nog aan het ontwikkelen zijn.

In deze module word je geholpen bij het vinden van een gezonde balans in je energiemanagement. We onderzoeken je huidige patronen en kijken naar (belemmerende) overtuigingen die hieronder liggen. We nemen je slaaproutine door en brengen hier, indien nodig, verbeteringen in aan. Via lichaamsgerichte oefeningen help ik je om weer in contact te komen met jezelf en je gevoel. Je leert om meer rust te ervaren en een gezonde balans te creëren tussen inspanning en ontspanning. Je leert om je eigen grenzen te herkennen en bewaken. Je (her)ontdekt van welke dingen jij blij wordt.

Na de module ben je weer in staat om mee te draaien in het dagelijks leven. Je kunt weer hele dagen naar school of bent dit aan het opbouwen. Je bent in staat om je grenzen te bewaken en weet hoe jij jouw energie het beste kunt gebruiken.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

We werken in individuele setting, meestal in de praktijkruimte van Praktijk Inti.
De begeleiding bestaat uit gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen en huiswerkopdrachten.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid en Persoonlijke verzorging
Productcategorieën

Productcodes Ontwikkelingsproblematiek en (licht) verstandelijke beperking:

  • 45A53: Behandeling Ambulant
Soort aanpak Advies en voorlichting, Begeleiding, Behandeling, Bemiddeling/coaching, Gezinsondersteuning, Therapie en Training
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Opvoed- en opgroeiproblematiek en Thuiszitter
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Branche Zorg

Locaties

Wil je informatie van de dienst Burn out bij tieners? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Breda
Takkebijsters 9C
4817BL  Breda
 Beschrijving
06-15362187
Bereikbaar: werkdagen

Praktijk Inti

Bij Praktijk Inti kun je terecht voor hulp bij problemen rondom opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld als je kind slecht in zijn vel zit, moeilijke dingen heeft meegemaakt of...

Bedrijfsprofiel