hoogspecialistische behandeling jeugd GGz
GGz Breburg
  Met verwijzing 

hoogspecialistische behandeling jeugd GGz

Bij het Centrum Jeugd behandelen we kinderen en jongeren t/m 23 jaar die vastlopen door psychiatrische, opvoedings- en gezinsproblemen; vaak in combinatie met schulden, verslaving, schooluitval of suïcidaliteit. We helpen het hele gezin, om jouw herstel te bevorderen. Herstel is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Herstellen is niet altijd hetzelfde als genezen – het kan ook betekenen dat je minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal; wij zetten ons met hoofd, hart en handen voor je in.

Als er een diagnose is gesteld, stellen we samen met jou en je ouders een behandelplan op. Hierin leggen we vast wat wij én jij gaan doen om de situatie te verbeteren. Hoe je behandeling eruit ziet, hangt volledig af van wat je aankunt en nodig hebt. We geloven sterk in de kracht van samenwerking; door goed te luisteren naar jou, je ouders en anderen die belangrijk zijn voor jouw herstel, bouwen we samen aan een beter leven. Als je niet wilt dat je ouders overal bij worden betrokken, kun je dit bespreken met je behandelaar.

Gespecialiseerde kennis

Het Centrum Jeugd heeft gespecialiseerde teams in huis voor de behandeling van problemen met:

  • emoties (trauma’s, angst-, stemmings- en eetstoornissen);
  • je persoonlijkheid (bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling en persoonlijkheidsstoornissen);
  • je ontwikkeling (kinderen van 0-6 jaar, complexe ADHD en autisme).

We zijn ervan overtuigd dat je het meeste baat hebt bij hulp in je eigen omgeving, zodat het gewone leven zoveel mogelijk kan doorgaan. Dat is daarom altijd ons uitgangspunt. We bekijken voortdurend hoeveel zorg je nodig hebt, en stellen onze behandeling steeds bij. Soms kun je goed vanuit huis behandeld worden, soms is er een tijdje meer intensieve zorg nodig. 

Polikliniek

Op de polikliniek werken we met redelijk vaststaande, overzichtelijke zorgpaden voor behandeling. Zo is er een vast zorgpad voor bijvoorbeeld autisme, eetstoornissen of persoonlijkheidsstoornissen. Zo’n zorgpad geeft van te voren duidelijkheid: je weet wat je kunt verwachten en hoe lang je behandeling ongeveer duurt. Je kunt voor je behandelafspraken naar ons komen, maar we komen ook bij je thuis, of op school of je werk.

Laatst bijgewerkt: 20-07-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54003 Jeugd-ggz behandeling hoog-specialistisch

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54003 Jeugd-ggz behandeling hoog-specialistisch
Vestigingen   Poolseweg 190, 4818CG Breda
Domein
  Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Meedoen in de samenleving en Opvoeden
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar
Soort aanpak Behandeling, Onderzoek en diagnostiek, Crisishulp / opvang en Systeemgericht
Specialisme Angststoornissen, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Schooluitval, Persoonlijkheidsstoornissen, Hechtingsproblematiek, Eetstoornissen, Dwangstoornissen , Depressie, Autisme, AD(H)D, Thuiszitter en Ontwikkelingsstoornis/- problematiek
Meertaligheid Nederlands
Locatie aanbod Thuis - ambulant, Verblijf op locatie en Op locatie

Locaties

Er zijn (nog) geen locaties bekend.