Gezinshuis
Productcode:
44A08
Locatie(s):
Etten-Leur bekijk op kaart

Gezinshuis

In gezinshuis WindMee wordt perspectief biedende opvang geboden in een gezin. In een gewoon huis, in een gewone buurt.

Je kunt bij ons terecht als je niet meer bij je eigen ouders kunt wonen, er geen passend pleeggezin voor je wordt gevonden of als het niet (meer) lukt in een pleeggezin. Wat ook kan is dat je op een groep woont, en nu naar een gezinshuis wil.

Je woont bij 6 andere kinderen en een echtpaar. Je krijgt een eigen kamer. Anders dan pleegouders zijn de gezinshuisouders professionele opvoeders. In gezinshuis WindMee zijn beide gezinshuisouders fulltime beschikbaar voor de kinderen. De bedoeling is dat je bij ons blijft, totdat je op jezelf gaat wonen.

Er komt stabiliteit en rust in jouw leven, zodat je zo normaal mogelijk kunt opgroeien. Er komt weer ruimte om je te richten op je school, vrienden en hobby's. Je voelt je steeds beter. Het contact met je ouders is zo als jij en jouw ouders het prettig vinden.

Je bent tussen de 6 en 18 jaar oud. Je wil meedraaien met een gezin. Na een uitgebreide kennismaking klikt het met de gezinshuisouders en met de gezinsleden van het gezinshuis. Je kunt enige mate van gezag accepteren. 

 

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

We richten ons erop dat je leven weer stabiel wordt. Uitgaande van wat werkt in de hulpverlening, staat bij gezinshuis WindMee -naast veiligheid, structuur en reinheid- het aangaan van een band op de voorgrond. Wij bieden betrouwbaarheid, hulp en steun, en stimulans. We denken met je mee in oplossingen. Ga je over de grens, dan zullen we je geweldloos begrenzen. Ook leren we je wat normaal is op seksueel gebied. Verder werken we zo veel mogelijk samen met je ouders en andere belangrijke volwassenen rondom jou.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid en Wonen, opvang en logeren
Productcategorieën

Productcodes Opgroeien in een gezinsachtige situatie:

  • 44A08: Gezinshuis Regulier
Soort aanpak Begeleiding en Behandeling
Verwijzing Met verwijzing
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Branche Zorg
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Verblijf op locatie:

  • Gezinshuizen/gezinsgroepen

Locatie ondersteuning:

  • Verblijf op locatie

Locaties

Wil je informatie van de dienst Gezinshuis? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Etten-Leur
Grauwe Polder  51
4876NA  Etten-Leur
0768880486
Bereikbaar: werkdagen en in het weekend

Gezinshuis Windmee

Gezinshuis WindMee biedt woonopvang aan kinderen, die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Het kind krijgt een professionele opvoeding in een gewone gezinssituatie. Het kind kan...

Bedrijfsprofiel