Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Diagnostiek
Praktijk Spil (Spil-Vught BV)
  Met verwijzing 
Locatie
Oosterhout NB

Praktijk Spil (Spil-Vught BV)

Je kunt bij ons terecht voor onderzoek naar de oorzaak van leer- of gedragsproblemen bij kinderen van 4 tot 18 jaar (geen Ernstige Enkelvoudige Dyslexie). Zo bieden we snel duidelijkheid en kunnen het kind, de ouder(s) en de school verder.

Bedrijfsprofiel

Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Diagnostiek

Wat is het?

We brengen door middel van het onderzoek de sterke kanten van iemand in beeld, en gaan na op welke gebieden een kind moeite heeft. Zo kunnen we een verklaring geven voor de leer- of gedragsproblemen. Ook kunnen we gerichte adviezen geven aan het kind, de ouder(s) en waar passend ook aan school.

 

Voor wie?

Je kunt bij ons terecht als je vragen hebt over de leerontwikkeling of het gedrag van je kind. 

 

Wat kun je verwachten?

Het onderzoek start met een gesprek waarin je duidelijk kunt maken wat je vraag is. We vertellen dan hoe we denken dat we je het beste kunnen helpen. Soms is onderzoek doen niet nodig en kan meteen gestart worden met behandeling/begeleiding. Na een onderzoek is er altijd een adviesgesprek met de ouder(s). Wanneer je het wil, kunnen we het gesprek ook op school voeren zodat zij meteen op de hoogte zijn en hun vragen kunnen stellen. We hebben altijd als doel dat het kind en de ouder(s)/school na onze hulp weer zelfstandig en samen verder kunnen. 

 

Wat levert het op?

Onze hulp heeft als doel een verklaring te vinden voor datgene wat je graag wil veranderen. Dus: ‘waardoor lukt het leren niet goed bij mijn kind?’ of ‘waardoor lukt het mijn kind niet om zich te concentreren op school?’. Dit onderzoeken we in (meestal) twee dagdelen. 

Als de verklaring bekend is kunnen we adviezen geven, een behandeling/begeleiding starten of je verwijzen naar degene die de best passende hulp kan geven.

 

Wat zijn voorwaarden?

Voordat we hulp mogen starten is toestemming van beide (gezagdragende) ouders nodig.

Als je een verwijzing of beschikking hebt voor vergoede hulp, dan hebben we hiervan de verwijsbrief of de beschikkingsbrief nodig.

 

Wat zijn de kosten?

Wanneer de hulp niet (volledig) vergoed wordt, dan zullen we dit vooraf laten weten. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

 

We starten met een intakegesprek, daarna is het onderzoek vaak twee dagdelen. Hierna wordt het onderzoeksverslag geschreven en krijg je een uitnodiging voor het adviesgesprek. Afhankelijk van de uitkomst kan het zijn dat we een behandeling adviseren. Deze wordt dan opgestart, of we verwijzen je door naar iemand die dit kan bieden.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54004 Diagnostiek GGZ

Specifieke kenmerken product
Voor de jeugdige met ernstige psychische of psychiatrische problematiek, oftewel met een (vermoeden van een) meervoudige DSM-benoemde stoornis met ingewikkelde co-morbiditeit of problematiek met een hoge complexiteit en/of een hoog risico op gevaar voor zichzelf of anderen.

Diagnostiek
Voor het bepalen of er sprake is van een (meervoudige) DSM-benoemde stoornis en het in kaart brengen van mogelijkheden en beperkende factoren binnen het ziektebeeld. Wordt alleen ingezet als losstaand traject. Bij een diagnose/behandelcombinatie geldt productcode 54002.

Opleidingsniveau
Eisen SGGZ
Voor Top GGZ: Keurmerk Top GGZ

Duur  
6-12 maanden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54004 Diagnostiek GGZ
Vestigingen   Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme Hoogbegaafheid, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Dyslexie , AD(H)D, Angststoornissen, Autisme en Trauma- en stress gerelateerde stoornissen
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Oosterhout NB 
Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.