Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling
Praktijk Spil (Spil-Vught BV)
  Met verwijzing 
Locatie
Oosterhout NB

Praktijk Spil (Spil-Vught BV)

Je kunt bij ons terecht voor onderzoek naar de oorzaak van leer- of gedragsproblemen bij kinderen van 4 tot 18 jaar (geen Ernstige Enkelvoudige Dyslexie). Zo bieden we snel duidelijkheid en kunnen het kind, de ouder(s) en de school verder.

Bedrijfsprofiel

Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling

Wat is het?

Als de oorzaak van een probleem duidelijk is, dan kunnen we meteen starten met een behandeling. Mocht de oorzaak van het probleem nog onvoldoende duidelijk zijn, dan kunnen we hier eerst onderzoek naar doen. We bieden voor elke soort vraag de best passende vorm van behandeling. Hierbij werken we met protocollen en behandelingen waarvan het effect voldoende is aangetoond. Ook kunnen we gerichte adviezen geven aan het kind, de ouder(s) en waar passend ook aan school.

 

Voor wie?

Je kunt bij ons terecht als je behandeling of begeleiding zoekt ter ondersteuning van de leerontwikkeling of het gedrag van je kind. 

 

Wat kun je verwachten?

De behandeling start met een gesprek waarin je duidelijk kunt maken wat je vraag is. We vertellen dat hoe we denken dat we je het beste kunnen helpen. Soms geven we aan dat onderzoek doen alsnog verstandig is, voordat een behandeling gestart wordt. We hebben altijd als doel dat het kind en de ouder(s)/school na onze hulp weer zelfstandig en samen verder kunnen.

 

Wat levert het op?

Onze hulp heeft als doel om je kind en jou als ouder de handvatten te geven die nodig zijn om zelf weer verder te kunnen met de dagelijkse ontwikkeling. 

 

Wat zijn voorwaarden?

Voordat we hulp mogen starten is toestemming van beide (gezagdragende) ouders nodig.

Als je een verwijzing of beschikking hebt voor vergoede hulp, dan hebben we hiervan de verwijsbrief of de beschikkingsbrief nodig.

 

Wat zijn de kosten?

Wanneer de hulp niet (volledig) vergoed wordt, dan zullen we dit vooraf laten weten. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

 

Afhankelijk van de hulpvraag zetten we de best passende protocollen of behandelvorm in; daarbij gaan we uit van behandelingen die hun effect al bewezen hebben.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54002 Behandeling GGZ

Specifieke kenmerken product
Voor de jeugdige met ernstige psychische of psychiatrische problematiek, oftewel met een (vermoeden van een) meervoudige DSM-benoemde stoornis met ingewikkelde co-morbiditeit of problematiek met een hoge complexiteit en/of een hoog risico op gevaar voor zichzelf of anderen.

Behandeling
Is een multidisciplinaire en systemische aanpak van complexe zorg die niet binnen de producten van de BGGZ kan worden geboden en waarvoor gespecialiseerde inzet nodig is. Deze code geldt ook voor diagnose/behandelcombinatiesMogelijk maakt medicatiecontrole deel uit van de behandeling die geboden wordt.

Opleidingsniveau
Eisen SGGZ
Voor Top GGZ: Keurmerk Top GGZ

Duur
6-12 maanden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54002 Behandeling GGZ
Vestigingen   Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme Hoogbegaafheid, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Dyslexie , AD(H)D, Angststoornissen, Autisme en Trauma- en stress gerelateerde stoornissen
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Oosterhout NB 
Bredaseweg 106-a, 4902NS Oosterhout NB
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.