Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling
4mb B.V.
  Met verwijzing 
Productcode
54002
Locaties
Roosendaal en Etten-Leur

4mb B.V.

We onderzoeken, behandelen en begeleiden mensen met een psychologische zorgvraag. We begeleiden je stap voor stap en doelbewust op weg naar beter. Ons uitgangspunt is: zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig.

Bedrijfsprofiel

Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling

Cognitieve gedragstherapie, afgekort CGT, wordt gegeven aan mensen met uiteenlopende psychologische problemen, waaronder depressiviteit, angsten en agressiviteit. De aanpak sluit zeer direct aan bij uw problemen. U heeft een actieve rol in het behandelingsproces en zult regelmatig huiswerkopdrachten mee krijgen. Bij CGT is het belangrijk dat u gemotiveerd bent om actief iets aan uw klachten en/of stoornissen te doen. U staat open voor kritische reflectie op uw gedachten en belevingen.

 

Samengevat bestaat CGT uit drie stappen.

  • In de eerste fase van deze behandeling helpt de therapeut u door vragen te stellen, te luisteren, te verduidelijken en te analyseren.
  • Daarna krijgt de therapeut de rol van docent die achtergronden van uw denkpatronen uitlegt en duidelijk maakt hoe ze inwerken op uw gevoel en gedrag.
  • Tenslotte stapt de therapeut in de rol van coach, om u te ondersteunen bij het (blijven) toepassen van alle nieuw verworven inzichten.

Voor het slagen van de therapie is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in uw therapeut. Bij CGT is een open en gelijkwaardige relatie het uitgangspunt.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54002 Behandeling GGZ

Specifieke kenmerken product
Voor de jeugdige met ernstige psychische of psychiatrische problematiek, oftewel met een (vermoeden van een) meervoudige DSM-benoemde stoornis met ingewikkelde co-morbiditeit of problematiek met een hoge complexiteit en/of een hoog risico op gevaar voor zichzelf of anderen.

Behandeling
Is een multidisciplinaire en systemische aanpak van complexe zorg die niet binnen de producten van de BGGZ kan worden geboden en waarvoor gespecialiseerde inzet nodig is. Deze code geldt ook voor diagnose/behandelcombinatiesMogelijk maakt medicatiecontrole deel uit van de behandeling die geboden wordt.

Opleidingsniveau
Eisen SGGZ
Voor Top GGZ: Keurmerk Top GGZ

Duur
6-12 maanden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54002 Behandeling GGZ
Vestigingen
  •   De Eglantier 1-b, 4707AA Roosendaal
  •   Liesbosweg 40-b, 4872NE Etten-Leur
Leeftijd Ouderen (ouder dan 66 jaar), Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Leeftijd Jeugd
Specialisme Echtscheidingsproblematiek, Hoogbegaafheid, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen , NAH (niet aangeboren hersenletsel), Persoonlijkheidsstoornissen en Schooluitval
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:
Roosendaal 
De Eglantier 1-b, 4707AA Roosendaal
Bereikbaar: werkdagen
Etten-Leur 
Liesbosweg 40-b, 4872NE Etten-Leur
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.