Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling
Van der Velden kinder- en jeugdpsychiatrie
  Met verwijzing 
Productcode
54002
Locatie
Breda

Van der Velden kinder- en jeugdpsychiatrie

Van der Velden kinder- en jeugdpsychiatrie is een SGGZ praktijk voor onderzoek, diagnostiek en behandeling van psychiatrische problemen bij kinderen en jeugdigen van 4 t/m 23 jaar.

Bedrijfsprofiel

Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling

Van der Velden kinder- en jeugdpsychiatrie is een SGGZ praktijk voor onderzoek, diagnostiek en behandeling van psychiatrische problemen bij kinderen en jeugdigen van 4 t/m 23 jaar. Ontwikkelingsstoornissen als ADHD of autisme worden behandeld met psycho-educatie, gedragstherapie, ouderbegeleiding en/of farmacotherapie. Ook angst-, stemmings- en traumaklachten kunnen hier worden onderzocht en behandeld, bijvoorbeeld met EMDR therapie. In de praktijk is een Medicatiepoli aanwezig, waar medicatiebegeleiding plaatsvindt voor jeugdigen die medicatie (gaan) gebruiken.

Van der Velden kinder- en jeugdpsychiatrie werkt nauw samen met De Kroon kinderpsychiatrie en Roosdorp kinder- en jeugdpsychiatrie, op één locatie. Het multidisciplinaire team dat hierdoor gevormd wordt, bestaat uit een kinder- en jeugdpsychiater (dr. M. de Kroon) en twee verpleegkundig specialisten ggz (J. van der Velden en R. Roosdorp). Samen maken wij ons hard voor kwalitatief hoogstaande diagnostiek en behandeling in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54002 Behandeling GGZ

Specifieke kenmerken product
Voor de jeugdige met ernstige psychische of psychiatrische problematiek, oftewel met een (vermoeden van een) meervoudige DSM-benoemde stoornis met ingewikkelde co-morbiditeit of problematiek met een hoge complexiteit en/of een hoog risico op gevaar voor zichzelf of anderen.

Behandeling
Is een multidisciplinaire en systemische aanpak van complexe zorg die niet binnen de producten van de BGGZ kan worden geboden en waarvoor gespecialiseerde inzet nodig is. Deze code geldt ook voor diagnose/behandelcombinatiesMogelijk maakt medicatiecontrole deel uit van de behandeling die geboden wordt.

Opleidingsniveau
Eisen SGGZ
Voor Top GGZ: Keurmerk Top GGZ

Duur
6-12 maanden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54002 Behandeling GGZ
Vestigingen   Duivelsbruglaan 108, 4835JJ Breda
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen , Persoonlijkheidsstoornissen en Trauma- en stress gerelateerde stoornissen
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Breda 
Duivelsbruglaan 108, 4835JJ Breda
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.