Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling
Jan Arends bv
  Met verwijzing 
Locatie
Breda

Jan Arends bv

Ben je de grip op je leven kwijt? Bij Jan Arends helpen we je graag verder. We geven begeleiding, training en opvang bij het dagelijks leven. En we doen we er alles aan om je te helpen de toekomst vol vertrouwen in te gaan: samen met jou!

Bedrijfsprofiel

Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) - Behandeling

In onderaanneming van Jan Arends verzorgt zusterorganisatie Max Ernst GGZ de behandeling en diagnostiek van Jeugd.

Max Ernst GGZ is er voor volwassenen, kinderen en jongeren die problemen ervaren waar zij niet zelf meer uit komen. We kijken hierbij niet alleen naar jou, maar betrekken in veel gevallen je ouders/verzorgers bij de therapie, zodat ook zij beter begrijpen hoe ze met de problemen kunnen omgaan.

Max Ernst is gecontracteerd via Jan Arends voor productcodes; 54001 (BGGZ), 54002 (SGGZ behandeling), 54004 (SGGZ diagnostiek)

Iedereen is anders

AD(H)D

Er zijn kinderen die altijd heel druk zijn en die het moeilijk vinden om stil te zitten. Zij vinden het lastig om langere tijd met hetzelfde bezig te zijn en doen vaak dingen zonder erbij na te denken. Als jij daar ook mee te maken hebt, kun je ADHD hebben. Wij onderzoeken of dat zo is en wij kunnen jou helpen om daar minder last van te hebben.

Angst

Weer andere kinderen zijn vaak heel erg bang. Bijvoorbeeld om alleen thuis te zijn of voor het donker. Je kan bang zijn om naar school te gaan of je bent bang voor allerlei dieren. Maar misschien ben je bijvoorbeeld ook bang om vriendjes te maken en dus voor dingen die helemaal niet gevaarlijk zijn. Dit noemen wij dan een angststoornis en daardoor heb je geen makkelijk leven. Wij hebben hele goede manieren om jou daar vanaf te helpen.

Autisme

Er zijn verder kinderen die het moeilijk vinden om contact te maken of goed te begrijpen wat een ander bedoelt. Als je dat hebt, vind je het vaak moeilijk om iets nieuws te doen en om te begrijpen wat er van je verwacht wordt. Het kan zijn dat je dan een vorm van autisme hebt. Wij kunnen dat goed onderzoeken en je helpen en trainen om hier goed mee om te gaan.

Depressie

Als jij je vaak erg rot en somber voelt, nergens zin in hebt en aldoor piekert over vervelende dingen, dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Als kind met een depressie vind je het leven en de wereld helemaal niet meer leuk. Gelukkig kunnen wij jou dan ook heel goed helpen, zodat jij je weer fijner gaat voelen.

Trauma

Er zijn ook kinderen die hele nare dingen hebben meegemaakt en misschien ben jij er daar een van. Je wordt bijvoorbeeld heel erg gepest, je hebt een ernstig ongeluk gehad of je hebt te maken met mishandeling of seksueel misbruik. Het kan ook zijn dat je vaak meemaakt dat je ouders ruzie hebben en vechten. Als je zoiets hebt ervaren, kan het zijn dat je daar heel veel aan moet denken, beelden in je hoofd ziet, slecht slaapt en angstig of verdrietig bent. Als je iets heel ergs hebt meegemaakt, is het niet gek dat je daar dan last van hebt. Wanneer dat niet over gaat, hebben wij verschillende manieren om jou daarbij te helpen.

Gedragsproblemen

Als jij slecht naar je ouders luistert, opstandig bent of snel driftig, liegt en snel vecht, dan heb je waarschijnlijk een gedragsprobleem. Je ouders vinden het vaak moeilijk om hier mee om te gaan en eigenlijk voel jij je ook helemaal niet fijn. In deze situaties kunnen wij jou en je ouders helpen om weer beter met elkaar om te gaan.

Negatief zelfbeeld

Sommige kinderen vinden het moeilijk om vrienden te maken. Misschien geldt dat ook wel voor jou. Of je wordt erg gepest en je vindt het moeilijk om te zeggen wat je vindt. Door al deze dingen kun je je steeds eenzamer voelen en denken dat je niet goed genoeg bent. Als dat zo is, kun je bij ons een speciale training volgen.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54002 Behandeling GGZ

Specifieke kenmerken product
Voor de jeugdige met ernstige psychische of psychiatrische problematiek, oftewel met een (vermoeden van een) meervoudige DSM-benoemde stoornis met ingewikkelde co-morbiditeit of problematiek met een hoge complexiteit en/of een hoog risico op gevaar voor zichzelf of anderen.

Behandeling
Is een multidisciplinaire en systemische aanpak van complexe zorg die niet binnen de producten van de BGGZ kan worden geboden en waarvoor gespecialiseerde inzet nodig is. Deze code geldt ook voor diagnose/behandelcombinatiesMogelijk maakt medicatiecontrole deel uit van de behandeling die geboden wordt.

Opleidingsniveau
Eisen SGGZ
Voor Top GGZ: Keurmerk Top GGZ

Duur
6-12 maanden

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54002 Behandeling GGZ
Vestigingen   Nieuwe Ginnekenstraat 38-1A, 4811NS Breda
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar) en Jongvolwassenen (18 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Hechtingsproblematiek en Persoonlijkheidsstoornissen
Meertaligheid
Locatie aanbod Ondersteuning op locatie en Op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Breda 
  Nevenvestiging
Nieuwe Ginnekenstraat 38-1A, 4811NS Breda
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.