Organisatie
  Met verwijzing 

Wat is het:
Emotional Freedom Techniques (EFT) is heel kort gezegd emotionele acupressuur, bedoelt om de emoties, overtuigingen en heftige ervaringen (trauma's) in intensiteit te laten zakken en vervolgens te neutraliseren.
EFT heeft veel raakvlakken met de acupunctuur (maar dan zonder naalden) en met de EMDR (maar dan zachter, rustiger en veilig). 
Het toepassen van EFT heeft direct een positief effect op de energie in je lichaam, heft de aanwezige blokkades op, herstelt het energetisch evenwicht en zorgt ervoor dat je emotioneel vrij wordt. Door het toepassen van EFT komt je lichaam in ontspanning.

Wat levert het op?
Het toepassen van EFT heeft direct een positief effect op de energie in je lichaam en heft de aanwezige blokkades en negatieve emoties op. Met EFT haal je de emotionele lading/spanning en stressreactie van beladen herinneringen, emoties, ervaringen en klachten af. Angst, pijn, boosheid en verdriet worden geneutraliseerd en zijn niet meer voelbaar. Door het loskoppelen van de stressreactie en emoties van de (herinnering aan de) gebeurtenis lost de emotionele stress op en dat voelt ontspannend en werkt genezend. Je kan en mag het loslaten. Je gooit voorgoed stenen uit je rugzak waardoor de zware last letterlijk en figuurlijk van je schouders af valt! EFT is een unieke, veilige en effectieve methode het resultaat is over het algemeen blijvend.

Hoe doe je dat?
Terwijl je op een aantal punten (knooppunten van meridianen) op je hoofd en romp klopt met één of meer vingers, concentreer je je op de klacht waaraan je wilt werken en formuleren we zinnen die de gevoelens en gedachten die bij de klacht horen omschrijven. Hierdoor wordt de stressreactie losgekoppeld van de (herinnering aan de) gebeurtenis en lost de klacht/angsten op. Met behulp van een lichamelijk component, krijg je toegang tot diepere bewustzijnslagen. In een veilige omgeving werken we samen aan een blijvende oplossing.

Voor wie?
EFT kan en mag toegepast worden bij zowel kinderen als bij volwassenen en bij ouderen. EFT is absuluut veilig!

Lichamelijke klachten:
Veel lichamelijke klachten kunnen door middel van EFT aanzienlijk verminderen of worden opgelost omdat veel lichamelijke klachten voortkomen uit stress! Denk bijvoorbeeld aan: Migraine, rug/schouder/nekpijn, fibromyalgie, hoge bloeddruk, slaapproblemen en nog veel meer…

Wat zijn de voorwaarden:
De sessies zijn meestal 1 op 1 en duren 1 uur, maar kunnen ook in groepsverband worden toegepast. Je komt voor een sessie naar mijn praktijk in de voormalige vrouwengevangenis in Breda. Ik heb daar een hele mooie knusse en veilige ruimte. Wanneer dit echt niet mogelijk is kan ik ook naar jou toe komen.
Het zijn geen "praat" sessies, het is vooral Doen! Je krijgt tastbare handvatten mee die je zelf thuis kunt toepassen.

Wat zijn de kosten:
Wanneer je hulp krijgt vanuit de WMO kan je de sessies vergoed krijgen vanuit de WMO.
Op vind je meer informatie.

Productcode: Ook voor de codes 02A06 BGL en 02A09 BGZ

Reacties deelnemers:
Daniella (37) “Bianca heeft mij geholpen mijn angsten te overwinnen, van mezelf te gaan houden, waardoor ik ook weer van anderen kon gaan houden. Maar het allerbelangrijkste, dankzij haar zijn de lichtjes in mijn ogen weer terug, en heeft ze me mijn zelfrespect terug gegeven. Oneindig dankbaar ben ik haar. Het was een heftige en bijzondere reis, maar ik ben nu klaar om mijn reis letterlijk en figuurlijk met een lege koffer voort te zetten!”

Inge (40)”Bianca is professioneel, gezellig en attent! Ik ben heel blij dat ik haar heb ontmoet! Door het voor mij nog steeds wonderbaarlijke en geweldige EFT heb ik stenen “uit mijn rugzak” gehaald en kan ik nu weer recht op lopen. Ik heb deze sessies gehad in haar fijne ruimte bij de prachtige vrouwenvleugel van de Koepel in Breda, ik ben daar bevrijd van emoties en verdriet! Bianca ik ga je missen na deze intensieve maar goede periode: Heel erg bedankt!!! Liefs

Laura (22) “Bij andere therapieën leg je je rugzak op tafel en haal je alle stenen er even uit, waardoor alle emotie die erbij komt ook naar boven komt. Aan het eind van de sessie stop je alle stenen weer terug, rugzak om en ga je naar huis. Bij Bianca ga je de stenen voorzichtig één voor één eruit halen. Je bekijkt ze goed en breekt ze beetje bij beetje af. De gebeurtenissen die aan die stenen gekoppeld zijn, kun je niet ongedaan maken of veranderen. Wel kun je de emotie die je er zelf aan koppelt aanpakken. Het verleden blijft, maar je hoeft er geen last van te hebben.
Zo heb ik beetje bij beetje mijn rugzak geleegd en die voelt momenteel heerlijk licht aan! Bianca heeft me geholpen uit een diep dal te klimmen en te zijn wie ik nu ben. Hier ben ik nog elke dag heel erg dankbaar voor <3.” 

 

 


 

 

De sessies zijn meestal 1 op 1 en duren 1 uur, maar kunnen ook in groepsverband worden toegepast. Je komt voor een sessie naar mijn praktijk in de voormalige vrouwengevangenis in Breda. Ik huur hier een hele mooie knusse en veilige ruimte. Wanneer dit  echt niet mogelijk is kan ik ook naar jou toe komen.
Het zijn geen "praat" sessies, het is vooral Doen! Je krijgt tastbare handvatten mee die je zelf thuis kunt toepassen.

In een aantal sessies gooi je al heel wat stenen uit je rugzak!

Belangrijk: Ook voor de productcodes 02A06 BGL en 02A09 BGZ

Laatst bijgewerkt: 02-02-2021

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode
Vestigingen
Leeftijd Ouderen (ouder dan 66 jaar), Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (18 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Leeftijd Jeugd 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme (licht) Verstandelijke beperking, Mantelzorgondersteuning, Relatieproblematiek, Dyslexie , AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen , Eetstoornissen, Hechtingsproblematiek, NAH (niet aangeboren hersenletsel), Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Verslavingsproblematiek, Somatische (lichamelijke) aandoening/beperking, Thuiszitter, Persoonlijkheidsstoornissen, Psychosomatisch en Schooluitval
Meertaligheid Nederlands en Engels
Locatie aanbod Ondersteuning op locatie

Locaties

Er zijn geen locaties bekend.

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.