Dagtraining Kick
Stichting Jeugdzorg Collectief
  Met verwijzing 

Dagtraining Kick

Dagtraining Kick is voor jongereren die de aansluiting met school en/ of werk zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Wij gebruiken sport als middel. Tijdens het sporten leer je samenwerken, luisteren, omgaan met regels, bewust worden van het eigen lichaam, gezondheid en omgaan met bijvoorbeeld agressie of juist faalangst. Daarnaast is samen sporten een uitgelezen moment om werkelijk contact met elkaar maken. Problemen worden dan eerder op tafel gelegd. De werkers van Dagtraining Kick zijn vier dagen per week intensief met je bezig. De vijfde dag kan gewerkt woren aan indviduele aandachtspunten. 

Bij Kick start je met het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, je krijgt positieve coaching en begeleiding.

Leerdoelen kunnen zijn: keuzes maken en toekomstplanning, leren respectvol te communiceren, agressieregulatie, opkomen voor jezelf op een verantwoorde manier, leren om samen te werken, omgaan met vrienden en/of partner, zinvolle dag- en vrijetijdsbesteding creëren, contact met ouders/familie in stand houden/verbeteren, omgaan met diverse conflicten, omgaan met genotsmiddelen, bewustwording van het eigen lichaam en het belang van gezonde voeding. 

Doel is het aanbrengen van dagritme en het aanleren van sociale vaardigheden leren. Daar waar nodig is hulpverlening bieden aan de jongere en/of het gezin zodat de jongeren weer op een positieve wijze een scholingstraject kunnen volgen of een baan kunnen vinden.

 

Kick werkt met een ‘T-shirt systeem’. Als de jongeren voor het eerst binnen komen ontvangen zij een geel T-shirt. Naarmate zij voortgang boeken in het gedrag verandert deze in de kleur rood. Als de leerdoelen zijn begrepen en in uitvoering worden gebracht verdienen de jongeren een zwart T-shirt.

Dagtraining Kick gebruikt sport als middel. Tijdens het sporten leren zij samenwerken, luisteren, omgaan met regels, bewust worden van het eigen lichaam, gezondheid en omgaan met bijvoorbeeld agressie of juist faalangst. Daarnaast is samen sporten een uitgelezen moment om werkelijk contact met elkaar maken. Problemen worden dan eerder op tafel gelegd. De werkers van Dagtraining Kick zijn vier dagen per week intensief bezig met de jongeren.

Aanmelding kan via Leerplicht of CJG

Laatst bijgewerkt: 03-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   41A24 Dagbesteding Zwaar

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   41A24 Dagbesteding Zwaar
Vestigingen   Industriekade 14, 4815HD Breda
Domein
  Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Meedoen in de samenleving, Opvoeden en Opleiding en leren
Leeftijd Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar)
Leeftijd Jeugd
Soort aanpak Dagbesteding en activering en Begeleiding
Specialisme Leerplicht en trajectbegeleiding VSV, Opvoed- en opgroeiproblematiek, Thuiszitter en Schooluitval
Meertaligheid
Locatie aanbod Op locatie

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Breda (Industriekade)
Industriekade 14
4815HD Breda
076-5151728
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving