Cognitieve gedragstherapie
Koekkoek & co Psychologen en Therapeuten
  Met verwijzing 

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. De benadering is vooral praktisch: het gedrag waar u last van heeft, leert u af. Doel van de therapie is problemen oplossen en zo uw klachten verminderen. Het is dus niet persé de bedoeling om de oorzaak van uw klachten te vinden.

Hoe werkt gedragstherapie? Samen met de therapeut bepaalt u het doel van de therapie. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil leren om “nee” te zeggen en mijn grenzen aan te geven, of “Ik wil me vrij genoeg voelen om in een groep het woord te voeren”. Samen met uw therapeut maakt u stap voor stap een plan om uw doel te bereiken.

Er zijn verschillende vormen van gedragstherapie, bij Koekkoek & co wordt vooral gewerkt met aandachts- en acceptatiegerichte gedragstherapie.

Als het niet zo goed met je gaat, zijn wij vanuit onze aanleg geneigd om veel tijd te steken in gedachten die gaan over onze problemen. Dat maakt het er meestal niet beter op. Je stemming wordt er meestal juist slechter van.

Met behulp van elementen van mindfulness en acceptatie-therapie ontdekt u  hoe anders om te gaan met negatieve belevingen.

Zo leert u nieuwe manieren van aandacht. U oefent om met meer afstand te kijken naar uw gedachten waardoor u op een andere manier om kunt gaan met negatieve gevoelens. Tijd en energie steken in dat wat wenselijk is voor u, geeft een andere kwaliteit van leven. Waar mogelijk wordt uw therapie ondersteund met ervaringsgericht of lichaamsgericht werk, waardoor u letterlijk beleeft wat het beste voor u werkt.

De manier van vragen stellen om erachter te komen waar uw verlangen ligt en waar uw krachtbronnen zich bevinden, gebeurt vanuit de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie. Al onze therapeuten zijn geschoold in het oplossingsgericht uitvragen.

Laatst bijgewerkt: 02-03-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   54001 Generalistisch GGZ

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   54001 Generalistisch GGZ
Vestigingen
  •   5104, 5104PE
  •   Prins Bernhardstraat 29, 5104HC Dongen
Domein
  Jeugd/Beschermd wonen
Leefgebied Meedoen in de samenleving en Opvoeden
Leeftijd Ouderen (ouder dan 66 jaar), Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (16 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Soort aanpak Behandeling en Therapie
Specialisme
Meertaligheid
Locatie aanbod

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:

Dongen (Prins Bernhardstraat)
Prins Bernhardstraat 29
5104HC Dongen
 Beschrijving
0162321815
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving