Psychologische begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren
Productcode:
45A05
Locatie(s):
Terheijden bekijk op kaart

Psychologische begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren

Psychologische begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren tussen 7 en 16 jaar. We vertrekken van hoe het kind zich graag uitdrukt (dit kan met woorden, beelden, beweging, muziek, etc. zijn) en gebruiken dat als uitgangspunt om het traject bij ons mee te vormen. Wij vullen dit aan met de laatste ontwikkelingen binnen de psychologie en onze persoonlijke ervaringen binnen en buiten het werkveld. We werken samen om het inzicht te bieden dat iedereen weleens moeite heeft met gedachten, gedrag en emoties. Zo kunnen ze dit als normaal gaan ervaren en leert het kind er beter mee omgaan in de toekomst.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Ons werkvorm is cliëntgericht: dit houdt in dat er sprake is van een individuele aanpak en dat ieder traject er uniek uitziet. Het traject wordt namelijk aangepast aan de specifieke noden en situatie van het kind wat voor ons zit. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen inbreng in de sessies (dingen meenemen om te laten zien, bewezen methoden aanpassen aan de interesses van het kind, etc.). De nadruk ligt op het normaliseren van psychische en/of sociale klachten om onnodig 'labelen' te voorkomen.


Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Meedoen in de samenleving, Opvoeden, opgroeien en zelfstandigheid en Veiligheid in de thuissituatie
Productcategorieën

Productcodes Begeleiding bij het dagelijkse leven en persoonlijke verzorging:

  • 45A05: Begeleiding Midden
Soort aanpak Begeleiding, Gezinsondersteuning en Therapie
Verwijzing Met verwijzing
Aandachtsgebieden AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Echtscheidingsproblematiek, Eetstoornissen, Hechtingsproblematiek, Hoogbegaafheid, Lichamelijke beperking, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, Psychosomatisch, Schooluitval, Tienermoeders, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Verslavingsproblematiek en Zintuiglijke beperking
Doelgroep:
Leeftijd 0-6 jaar, 12-18 jaar, 6-12 jaar en Jeugd (tot 18 jaar)
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Op locatie

Locaties

Wil je informatie van de dienst Psychologische begeleiding en ondersteuning voor kinderen en jongeren? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Terheijden
Baroniestraat  22
4844CZ  Terheijden
 Beschrijving
0657863845
Bereikbaar: werkdagen

Terheijden
Schepenhof 
4844BM  Terheijden
 Beschrijving
0657863845
Bereikbaar: werkdagen